您好,欢迎来到住哪教育!

首页 > 雅思复习 > 妈妈带纸杯蛋糕去教室给孩子过生日是美国的一个传统

妈妈带纸杯蛋糕去教室给孩子过生日是美国的一个传统

2021-02-18 20:09 分类: 雅思复习 1名老师参与回答 0 浏览

曹老师 咨询老师

5年从事雅思教学经验,课上灵活生动,善于观察,能抓住每一个学生的特点来教学。

【题目】YOUR mom might cook a bowl of noodles for you on your birthday. But in the US, a mom makes a cupcake for her children on their birthday.

Cupcakes are small, round cakes topped with frosting (糖霜). It has been an American tradition that moms bring cupcakes to the classroom to celebrate their child’s birthday. But recently some doctors have called for this to be banned. They believe cupcakes contribute to child obesity. Despite their good intentions, however, some people believe that experts are interfering (妨碍) with American culture. The cupcake is seen as American as apple pie only prettier.

According to Marion Nestle, a professor of nutrition at New York University, the cupcake is the most democratic (民主的) of desserts. As they are small enough for one person, you don’t have to share your cupcake with anyone it’s all yours. They are also all of the same size, so there can’t be any cries of  “she got the bigger piece!”

Each bite can taste different depending on how much icing you have. It is a lesson in self-determination. Some people eat only a little of the frosting every time, others have it all in just one bite.

In recent years, eating a cupcake has become as trendy as having a cup of Starbucks coffee.

Democratic presidential candidate Hillary Clinton jokingly promised on a talk show that if she was elected president, she would give everyone a cupcake on her birthday. Ruth Reichl, editor-in-chief of Gourmet magazine, explains that the rise of the cupcake is very much about going back to American national identity in food, which is all about comfort. “People want to think about when they and their country were innocent,” she said.

【1】According to the passage, it has been an American tradition that ___________.

A. a party is held for children on their birthday

B. A mom cooks a bowl of noodles for her children on their birthday

C. A mom makes a cupcake for her children on their birthday and brings it to the classroom

D. parents go travelling with their children on their birthday

【2Which of the following is Not true according to Marion Nestle?

A. The cupcake is more democratic than any other deserts in the US.

B. The cupcake is too small to share with others.

C. The sizes of cupcakes are the same so it’s equal to everyone.

D. Cupcakes will lead to child obesity so they should be banned.

【3】Why did the writer mention Hillary Clinton and Ruth Reichl?

A. To arouse the readers’ attention.

B. To show that cupcakes are becoming a popular to show kindness and comfort.

C. To make a comparison between them.

D. To give readers a general idea of cupcakes.

 

【答案】

【1】C

【2】D

【3】B

【解析】

试题分析:妈妈带纸杯蛋糕去教室给孩子过生日是美国的一个传统,纸杯蛋糕之所以受欢迎是它象征着美国国民的身份,它能给人以舒适的感受,它象征着善良和舒适。

【1】C细节理解题。根据第二段第二句It has been an American tradition that moms bring cupcakes to the classroom to celebrate their child’s birthday。妈妈带纸杯蛋糕去教室给孩子过生日是美国的一个传统。故选C。

【2】D细节理解题。根据第三段中the cupcake is the most democratic (民主的) of desserts.纸杯蛋糕是最民族的甜食; As they are small enough for one person, you don’t have to share your cupcake with anyone it’s all yours. 它们足够的小,你不必和别人分享,它都是你的。They are also all of the same size, so there can’t be any cries of  “she got the bigger piece!”a他们也大小一样,对每个人都是平等的。只有D项文中没有提到。故选D。

【3】B推理判断题。根据第三段Democratic presidential candidate Hillary Clinton jokingly promised on a talk show that if she was elected president, she would give everyone a cupcake on her birthday. 民族党候选人Hillary Clinton在一次谈话秀中许诺如果她当选总统在她生日时她将会给每个人一个纸杯蛋糕。Ruth Reichl, editor-in-chief of Gourmet magazine, explains that the rise of the cupcake is very much about going back to American national identity in food, which is all about comfort. “People want to think about when they and their country were innocent,”Ruth Reichl解释说纸杯蛋糕之所以受欢迎是它象征着美国国民的身份,它能给人以舒适的感受。因此可知道纸杯蛋糕意味着善良和舒适。故选B。

【名师点拨】

推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含有infer, suggest, imply, conclude  indicate等标志性词语。 这种题型主要包括细节判断题、态度观点推断题、写作意图推断题、文章出处判断题和猜测想象推断题。比如【3】B推理判断题。根据第三段Democratic presidential candidate Hillary Clinton jokingly promised on a talk show that if she was elected president, she would give everyone a cupcake on her birthday. 民族党候选人Hillary Clinton在一次谈话秀中许诺如果她当选总统在她生日时她将会给每个人一个纸杯蛋糕。Ruth Reichl, editor-in-chief of Gourmet magazine, explains that the rise of the cupcake is very much about going back to American national identity in food, which is all about comfort. “People want to think about when they and their country were innocent,”Ruth Reichl解释说纸杯蛋糕之所以受欢迎是它象征着美国国民的身份,它能给人以舒适的感受。因此可知道纸杯蛋糕意味着善良和舒适。故选B。

学员留言 0条留言

热门话题