您好,欢迎来到住哪教育!

首页 > 雅思复习 > 选项中有两项为多余选项。E选项中的but表示转折

选项中有两项为多余选项。E选项中的but表示转折

2021-02-18 20:11 分类: 雅思复习 1名老师参与回答 0 浏览

曹老师 咨询老师

5年从事雅思教学经验,课上灵活生动,善于观察,能抓住每一个学生的特点来教学。

【题目】七选五

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Choosing the right job is probably one of the most important decisions we have to make in life, and it is frequently one of the hardest decisions we have to make. One important question that you might ask yourself is: “How do I get a good job?”   【1  There are people who can answer an insignificant advertisement in the local paper and land the best job in the world; others write to all sorts of places all over the country, and never seem to get a reply at all. Still others believe that the in person, door-to-door approach is by far the best way to get a job; and then there are those who, through no active decision of their own, just seem to be in the right place at the right time.   2  He used to spend a lot of his free time down by the sea watching the tall ships, but never thinking that he might one day sail one of them. His father was a farmer, and being a sailor could never be anything for the boy but an idle dream. One day, on his usual wandering, he heard the captain of the ship complaining that he could not sail because one member of his crew was sick. Without stopping to think, the lad(少年) offered to take his place.   3    .

4  If the lad had gone home to ponder(考虑)his decision for a week, he may have missed his chance. It is one thing to be offered an opportunity; it is another to take it and use it well. Sometimes we hear stories about people who break all the rules and still seem to land plum jobs(美差). When you go for a job interview or fill out an application, you are expected to say nice things about the company to which you are applying.   5  And within a year this person had become general manger of the company.

A.This story also illustrates the importance of seizing an opportunity when it presents itself.

B.People find jobs in an infinite number of ways.

C.It’s almost impossible to find a good job by answering advertisement in newspapers.

D.Take for example the young man who wanted to be a sailor.

E.But there was one person who landed an excellent job by telling the interviewer all the company’s faults.

F.He spent the rest of his life happily sailing the ships he had always loved.

G.It is very important to seize an opportunity when it presents itself.

 

【答案】

【1】B

【2】D

【3】F

【4】A

【5】E

【解析】

试题分析:这是一篇关于如何找工作的文章。

【1】B  根据下文,讲了找工作的方法,选项B符合逻辑意义。人们用无限多的方式找到工作。

【2】D根据上句:没有自己决定的那些人,只是想在合适的时候找到合适的位置。根据空格后:他过去花费很多业余时间沿着海边看高的轮船,但从来没有想过在某一天自己将驾驭其中的一艘。从此空的前后文可以很容易地看出,空后是对空前观点的例解。可知此处表达的意思是:比如一个想当水手的年轻人。故选D。

【3】F根据故事叙述,选项F是对所举事例的总结语。他剩余的生命便在他所喜爱的轮船上快乐的度过了

【4】A此空后面是对所举故事的进一步分析,根据It is one thing to be offered an opportunity; it is another thing to take it and use it well.有机会是一回事,取得这次机会并用好它又是另外一回事.选项A是此段的论点。这个故事在举例说明抓住机遇的重要性。

【5】E从此段的论点“Sometimes we hear stories about people who break all the rules and still seem to land plum jobs”便能看出,只有选与此空前面的观点相反的选项E,才能和后面的结果相符合。E选项中的but表示转折。

【名师点评】

在答题中,应首先略读一下短文,了解一下短文的大致意思,然后把几个选项含义理解透,尤其注意意思相近,表达有交叉的选项之间的区别。然后再细读短文,把答案填入合适位置。答题时可以把含义相近的几个选项轮流填入同一处位置,反复阅读,反复体会,找出最佳选项,对于实在没有把握的小题可以留待最后完成。完成短文后,再认真通读一遍全文,看看上下语意是否通顺,是否符合逻辑关系。

学员留言 0条留言

热门话题