您好,欢迎来到住哪教育!

首页 > 常用知识点 > 作者认得这个年轻女子,因为她像照片里的女孩

作者认得这个年轻女子,因为她像照片里的女孩

2021-02-28 11:02 分类: 常用知识点 1名老师参与回答 0 浏览

Hunter 咨询老师

教学风格: 有亲和力,专业热情,富有耐心,感染力强

【题目】   When I was walking down the street one day, I found a small bag on the ground. I picked it up and opened it to see if I could find out the owner’s name. There was nothing inside it except some dollars and an old photo--- a picture of a woman and a young girl about twelve years old. I put the photo back and took the bag to the police station. Before I left, the policeman wrote down my name and address. He thought the owner might want to thank me.

  That evening I went to have dinner with my aunt and uncle. They had also asked a young woman to have dinner with us. Her face was familiar, but I couldn’t remember where I had seen her. During our talk, the young woman happened to say that she had lost her bag that afternoon. All at once I remembered where I had seen her. She was the young girl in the photo, though she was now much older. She was very surprised, of course, when I told her about the bag.

   After dinner we went to the police station and she got back her bag. The policeman said to me, “It’s a wonderful thing. You not only found the bag, but also the owner of the bag.”

【1】 In the bag there was _______.

A. nothing

B. a new photo and some money

C. an old picture and some money 

D. some dollars and a piece of paper

【2】 The writer opened the bag because he wanted to________.

A. find some money

B. find some letters  

C. find the owner’s photo 

D. find out whose bag it was

【3】The writer gave the bag to ________.

A. a policeman       B. his uncle

C. his aunt          D. his friend

【4】How many people had the dinner that evening?

A. Two              B. Three          C. Four          D. Five

【5】The writer knew the young woman because _________.

A. he had met her somewhere before  

B. she looked like the girl in the picture

C. she often had meals with the writer 

D. she was the old woman in the photo

 

【答案】

1C

2D

3A

4C

【5】B

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍的作者捡到了一个包,后来在无意中又找到了包的主人

1C细节理解题。从文章第一段的句子 There was nothing inside it except some dollars and an old photo可以看出答案是C。

2D细节理解题。从文章第一段的句子I picked it up and opened it to see if I could find out the owners name.可以看出答案是D。

3A细节理解题。从文章第一段的句子 I put the photo back and took the bag to the police station.可以看出答案是A。

4C推理判断题。从文章第二段的句子That evening I went to have dinner with my aunt and uncle. They had also asked a young woman to have dinner with us.可以推理出答案是C。一共四个人

【5】B推理判断题。从文章第二段的句子 At once I remembered where I had seen her. She was the young girl in the photo,可以看出答案是B。作者认得这个年轻女子,因为她照片里的女孩。

学员留言 0条留言

热门话题