您好,欢迎来到住哪教育!

首页 > 常用知识点 > 可知,当环境好的话,我们就会感觉很好。细菌能够使人们不舒服

可知,当环境好的话,我们就会感觉很好。细菌能够使人们不舒服

2021-02-28 11:04 分类: 常用知识点 1名老师参与回答 0 浏览

【题目】 Everyone likes living in a clean and comfortable environment.If the environment is bad, it will affect our bodies, and make us not feel well.Sometimes we may be terribly ill.At that time we don’t want to work, and we have to stay in bed and rest at home.So the environment is very important to us.

It’s germ that makes us ill.There are germs everywhere, They are very small and you can’t find them with your own eyes, but you can see them with a microscope(显微镜).They are very small and there may be hundreds of them on a very small thing, Germs can always be found in the dirty water.When we look at dirty water under the microscope, we shall see them in it.Germs can also be found in air and dust.If you cut your finger, some of the dust from the floor may go into it, and you will have much pain in it.Sometimes the germs will go into all of your body, and you will have pain everywhere.

To keep us healthy, we should try to our best to make our environment become cleaner and tidier.This needs us to act together.

【1】The writer tell us that________.

A.germs can’t live in the water.

B.we should rest at home if the environment is bad

C.we feel well when the environment is good.

D.germs like comfortable environment

【2】Germs are________.

A.very small things that you can’t see with your eyes.

B.just living in a clean and comfortable environment

C.either big or small depending on where they are

D.clean when they are found in clean water

【3】Germs can be found in_________.

A.dirty water B. air     C.dust D.A.B and C

【4】How will you feel if germs go into the finger that is cut?

A.I will feel nothing.             B.I will feel painful.

C.I will feel nervous.             D.I will feel frightened .

【5】From the passage we know that________

A.environment doesn’t affect our life.

B.germs may make us ill.

C.we don’t need to improve our environment.

D.if the environment is better, germs will be more.

 

【答案】

【1】C

【2】A

【3】D

【4】B

【5】B

【解析】

试题分析:这篇文章讲述的是环境的好坏直接影响我们的生活,环境太差的话,我们就会不舒服,就会生病,我们应该让我们的环境更干净整洁,使我们保持健康。

【1】C细节理解题,根据文章地一段If the envionment(环境) is bad, it will affect(影响)our bodies, and make us not feel well.如果环境太糟糕的恶化,就会影响我们的身体,使我们不舒服。可知,当环境好的话,我们就会感觉很好。故选C。

【2】A细节理解题。根据文章They are very small and you can’t find them with your own eyes可知,细菌非常小,肉眼是看不到的。细菌能够使人们不舒服。故选A

【3】D细节理解题。根据文章There are germs everywhere到处都有细菌。故选D

【4】B细节理解题。根据文章If you cut your finger, some of the dust from the floor may go into it, and you will have much pain in it.如果你的手指被切了,一些灰尘会进入伤口,你就会感到很疼。故选B。

【5】B细节理解题。根据文章可知,环境的好坏直接影响我们的生活,我们需要提高我们的环境质量,环境好的话,细菌就会更少。细菌能够使我们生病。故选B.

学员留言 0条留言

热门话题